Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinglår med krämig fänkåls- och gurksallad

Kycklinglår är en favorit då de har ett mycket mört kött samt ofta serveras med krispigt skinn - fullproppat med smaker! I kycklinglår med krämig fänkåls- och gurksallad används smarriga ingredienser som vitlök, soja, honung, fänkål, gurka, dijonsenap, gräslök och smetana. Avnjut med potatis och fräsch sommarmixsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  3. Pressa vitlöken och blanda den med soja och honung i en bunke. Vänd kycklinglåren i blandningen och peppra. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Ansa och skiva fänkålen och gurkan tunt.
  5. Rör ihop smetana med senapen och smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka gräslöken och vänd ner den gurkan och fänkålen i smetanan.
  7. Servera kycklingen med potatis, grönsakssmetanan och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 1/2 dl honung
  • 8 kycklinglår
  • svartpeppar
  • 1/2 fänkål
  • 1/2 gurka
  • 1 1/2 smetana
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka gräslök
  • 65 g sommarmix sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2458 kJ / 587 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept