Kycklinglår med krämig fänkåls- och gurksallad
Kycklinglår är en favorit då de har ett mycket mört kött samt ofta serveras med krispigt skinn - fullproppat med smaker! I kycklinglår med krämig fänkåls- och gurksallad används smarriga ingredienser som vitlök, soja, honung, fänkål, gurka, dijonsenap, gräslök och smetana. Avnjut med potatis och fräsch sommarmixsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
1 vitlöksklyfta
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl honung
8 kycklinglår
svartpeppar
1/2 fänkål
1/2 gurka
1 1/2 dl smetana
1 msk dijonsenap
salt
peppar
1/2 kruka gräslök
65 g sommarmix sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2458 KJ / 587 kCal
Fett26.5 g
Kolhydrater52.2 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Är det 1 1/2 dl smetana eller 1 1/2 burk som receptet anser?
Rebecca
2020-10-08