Kycklinglår med krämig fänkåls- och gurksallad

14
1
Kycklinglår med krämig fänkåls- och gurksallad

Kycklinglår är en favorit då de har ett mycket mört kött samt ofta serveras med krispigt skinn - fullproppat med smaker! I kycklinglår med krämig fänkåls- och gurksallad används smarriga ingredienser som vitlök, soja, honung, fänkål, gurka, dijonsenap, gräslök och smetana. Avnjut med potatis och fräsch sommarmixsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2013

Kycklinglår med krämig fänkåls- och gurksallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
färskpotatis
1
vitlöksklyfta
1/2 dl
kinesisk soja
1/2 dl
honung
8
kycklinglår
-
svartpeppar
1/2
fänkål
1/2
gurka
1 1/2 dl
smetana
1 msk
dijonsenap
-
salt och peppar
1/2
kruka gräslök
65 g
sommarmix sallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Rebecca

2020-10-08

Är det 1 1/2 dl smetana eller 1 1/2 burk som receptet anser?

Näringsvärde per portion

Energi 2458 KJ / 587 kCal
Fett 26.5 g
Kolhydrater 52.2 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept