Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklinglår med rostat lökströssel

Smarriga, ugnsstekta kycklinglår kryddas med spiskummin och får en mild men spännande smak. Det knapriga lökströsslet (av rostad lök och hackad persilja) som serveras därtill blir pricken över i:et! Ett enkelt och trevligt recept som är perfekt för barnen att hjälpa till med!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Salta, peppra och lägg en liten klick smör på varje kycklingbit. Krydda med spiskummin och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.
  4. Hacka persiljan och blanda den med den rostade löken till ett strössel.
  5. Skär gurkan i tre bitar. Dela varje bit mitt itu på längden. Skär varje halva i stavar.
  6. Värm pastasåsen försiktigt i en kastrull.
  7. Servera kycklingen med sås, ris, gurka och lökströssel.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den rostade löken. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: den rostade löken kan innehålla gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 kycklinglår
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 4 port ris
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl rostad lök
  • 1 gurka
  • 390 g pastasås med basilika
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2142 kJ / 512 kCal