Ugnsstekta kycklingben med sötsur tomatsås

5
0 Klimatsmart
Ugnsstekta kycklingben med sötsur tomatsås

Saftiga kycklingben som grillas i ugnen tills skinnet blir frasigt och gyllene och serveras med en underbart god sötsur sås som är busenkel att tillaga. De krossade tomaterna får puttra med honung och rödvinsvinäger tills smakerna gift sig. Lägg upp allt på tallrikar, skopa upp nykokt ris och en fräsch och krispig gurk- och cosmopolitansallad och låt det väl smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Ugnsstekta kycklingben med sötsur tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

12
kycklingben
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Tomatsås

1
gul lök
1 msk
olja
1
vitlök
390 g
krossade tomater
1 1/2 msk
honung
1 msk
rödvinsvinäger
4
port ris eller annat gryn
1
gurka
1/2
cosmopolitansallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med spiskummin och lite chilipulver.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2702 KJ / 645 kCal
Fett 27 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 62 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept