Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sweet chili chicken

Recept på kryddig och god sweet chili chicken. Du marinerar kycklingklubbor i sweet chili, ingefära och soja och tillagar sedan kycklingen i ugn. Garnera med koriander och servera. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pudra majsstärkelsen över kycklingen och blanda runt så att mjölet sätter sig runt kycklingen.
  2. Blanda sweet chilisås, ingefära och soja med salt i en plastpåse. Lägg ner kycklingen och låt marinera minst 20 minuter, gärna längre.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Lägg kycklingbenen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar genom att skära i köttet – kommer klar köttsaft ut är den färdig. Lägg upp på ett fat och garnera med koriander. Strö över lite flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg kycklingben
  • 1 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 3/4 dl sweet chilisås
  • 3/4 dl finriven ingefära
  • 3 msk japansk soja
  • 1 1/2 tsk salt
  • flingsalt att strö över
  • koriander till garnering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer