Kycklingben med guacamole
Kycklingben i ugn med guacamole står på kvällens meny! Kycklingen smaksätts med härlig sötma och sälta från honung och soja. Guacamolen gör du enkelt av mosad avokado, lime, gräddfil och vitlök. Servera kycklingbenen med guacamolen, frasiga potatisklyftor och gurkstavar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Kyckling
12 kycklingben
1 msk olja
1 msk japansk soja
1 msk honung
Guacamole
2 avokador
1/2 lime
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
Till servering
1/2 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2781 KJ / 664 kCal
Fett37 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein31 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Som småbarnsfamilj hade vi hellre ätit kycklinglårfile istället för klubba. Det blir väldigt pilligt att skära kycklingen till de små! Kycklingen smakade inte så mycket heller men annars funkar rätten bra. Guacemolen är god!
Jenny
2018-03-31