Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citron- och korianderkyckling

Citron- och korianderkyckling är en smarrig och omtyckt varmrätt. Kycklingklubborna får fantastiska smaker av vitlök, koriander, salladslök och citrusfrukt. Servera med ris och servetter - förbered dig för kladdiga fingrar!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg kycklingbenen i en långpanna med höga kanter.
  3. Pressa citronerna och smula ner buljongtärningen i juicen.
  4. Skala och finhacka vitlöken och tillsätt i juicen tillsammans med koriandern och salt.
  5. Skeda den syrliga såsen över kycklingbenen. Tillaga i ugnen i 45-50 minuter. Vänd efter halva tiden. Kontrollera att köttsaften är klar/genomskinlig.
  6. Till servering: Garnera med hackad koriander, salladslök och tomathalvor. Servera ev med ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Laga kycklingen i förväg:
Kycklingen kan varmhållas i ca 30 minuter på 100°C när den har lagats klart. Om du lagar den i förväg och den är kylskåpskall, värm den i ca 15 minuter i 175°C och dra sedan ner temperaturen till 100°C och varmhåll till serveringen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 12 kycklingben
  • 2 citroner (2 citroner motsvarar ca 1 dl citronjuice)
  • 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 buljongtärning motsvarar 1 msk fond)
  • 1 hel vitlök solo (1 solo motsvarar 3-4 vitlöksklyftor)
  • 1/2 burk hackad koriander (à 110 g)
  • 2 krm salt
Till servering
  • koriander
  • salladslök
  • körsbärstomater
  • ris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3110 kJ / 740 kCal
Fett: 28 g
Läs mer om näringsvärden