Citron- och korianderkyckling
Citron- och korianderkyckling är en smarrig och omtyckt varmrätt. Kycklingklubborna får fantastiska smaker av vitlök, koriander, salladslök och citrusfrukt. Servera med ris och servetter - förbered dig för kladdiga fingrar!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007
Ingredienser
10 portioner
ca 12 kycklingben
2 citroner (2 citroner motsvarar ca 1 dl citronjuice)
1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 buljongtärning motsvarar 1 msk fond)
1 hel vitlök solo (1 solo motsvarar 3-4 vitlöksklyftor)
1/2 burk hackad koriander (à 110 g)
2 krm salt
Till servering
koriander
salladslök
körsbärstomater
ris
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Laga kycklingen i förväg:
Kycklingen kan varmhållas i ca 30 minuter på 100°C när den har lagats klart. Om du lagar den i förväg och den är kylskåpskall, värm den i ca 15 minuter i 175°C och dra sedan ner temperaturen till 100°C och varmhåll till serveringen.
Kycklingen kan varmhållas i ca 30 minuter på 100°C när den har lagats klart. Om du lagar den i förväg och den är kylskåpskall, värm den i ca 15 minuter i 175°C och dra sedan ner temperaturen till 100°C och varmhåll till serveringen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3110 KJ / 740 kCal
Fett28 g
Kommentar
Underbart gott! Den här rätten ska vi definitivt laga igen! Jag penslade kycklingklubborna med olja innan jag ställde in dom i ugnen. Tog en stor gul lök i stället för salladslök. Löken skärde jag i klyftor som tillsammans med tomathalvorna fick steka med klubborna efter halva tiden.
Maria
2007-02-18