Citron- och korianderkyckling

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Citron- och korianderkyckling

Citron- och korianderkyckling är en smarrig och omtyckt varmrätt. Kycklingklubborna får fantastiska smaker av vitlök, koriander, salladslök och citrusfrukt. Servera med ris och servetter - förbered dig för kladdiga fingrar!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Citron- och korianderkyckling

Ingredienser

10 portioner
ca 12 kycklingben
2 citroner (2 citroner motsvarar ca 1 dl citronjuice)
1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 buljongtärning motsvarar 1 msk fond)
1 hel vitlök solo (1 solo motsvarar 3-4 vitlöksklyftor)
1/2 burk hackad koriander (à 110 g)
2 krm salt

Till servering

koriander
salladslök
körsbärstomater
ris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Underbart gott! Den här rätten ska vi definitivt laga igen! Jag penslade kycklingklubborna med olja innan jag ställde in dom i ugnen. Tog en stor gul lök i stället för salladslök. Löken skärde jag i klyftor som tillsammans med tomathalvorna fick steka med klubborna efter halva tiden.

Maria

2007-02-18

Näringsvärde per portion

Energi3110 KJ / 740 kCal
Fett28 g

Testa liknande recept

Honungs- & sesamrostad kyckling
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chicken Buffalo
Betyg 2.8 av 5.
166 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Drum sticks chimichurri med rostad potatis
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoisinkryddade kycklingben
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade kycklingben i gochujangsås
Betyg 3.2 av 5.
97 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingben med och ost- och persiljeris
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga