Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnskyckling med ajvarsky

Milt eller starkt – det väljer du beroende på vilken ajvar relish du tar till kycklingen. Ajvar relish är en syrlig grönsaksröra från Mellanöstern baserad på paprika, men även andra grönsaker. Röran passar utmärkt att smaksätta ugnskycklingen med.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ajvar relish, ketchup, socker, olja och salt i dubbla plastpåsar. Lägg ner de tinade kycklingbenen. Knyt ihop påsen och skaka. Låt stå i rumstemperatur ca 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form tillsammans med marinaden. Ställ in i nedre delen av ugnen tills kycklingen är klar, ca 40 minuter. Vänd kycklingen och ös med skyn ett par gånger under tiden. 
  4. Servera kycklingen med ajvarskyn samt gärna potatismos, gröna ärter och citronklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfritt potatismos.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkproteinfritt potatismos.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl ajvar relish (mild eller stark)
  • 1/2 dl ketchup
  • 1 msk rörsocker
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 900 g frysta, tinade kycklingben
Tillbehör
  • potatismos
  • gröna ärter
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3125 kJ / 747 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept