Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingben med tzatziki

Möra kycklingben bryns i panna innan de tillagas klart i ugnen tillsammans med potatis. Till det gör du enkelt en klassisk svalkande tzatziki på yoghurt med gurka och vitlök. Servera kyckling och tzatziki med den ugnsrostade potatisen och söta körsbärstomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingbenen om frysta används.
  2. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  3. Skär potatisen i skivor och blanda med hälften av oljan, salt och peppar.
  4. Bryn benen i resten av oljan och krydda med salt och peppar. Lägg både kyckling och potatis på den varma långpannan och sätt in mitt i ugnen tills kycklingens innertemperatur är 82°C, ca 25 minuter.
  5. Tzatziki: Riv gurkan och pressa ur vätskan. Blanda gurkan med gräddfilen och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  6. Till servering: Servera kycklingen med potatis, tzatziki och tomater.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Pensla gärna kycklingen med lite bbq-sås efter halva tiden eller lite soja och chilisås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 12 kycklingben
Tzatziki
  • 1 gurka
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta
Till servering
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2652 kJ / 636 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept