Ugnsstekta kycklingben | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsstekta kycklingben

Tilltalande och överraskande goda kycklingben som du kan servera på fredagmyset! Köttet får marineras med honung, mango chutney, curry och kinesisk olja och steks i ugnen där det fångar upp alla goda smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda kycklingbenen med flingsalt och peppar. Rör ihop övriga ingredienser i en stor bunke. Tillsätt kycklingen och blanda väl. Lägg i dubbla plastpåsar.
  2. Låt kycklingbenen marinera minst ett par timmar före tillagning, gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och tillaga i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna något.
  5. Servera med rostad potatis (se tips nedan), morotsstavar och persilje- & vitlöksmajonnäs, se receptet Persilje- & vitlöksmajonnäs. Rätten passar bra på buffébordet och antal portioner är beräknade därefter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rostad potatis:
Potatissorten amandine blir extra "dippvänlig " tack vare den avlånga formen. Bara att skrubba, dela på längden och tillaga i 225°C ca 25 minuter. Strö över flingsalt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 kg kycklingben
  • 1/2 dl honung
  • 1/2 dl mango chutney
  • 3 tsk curry
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk flingsalt
  • 4 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 692 kJ / 161 kCal