Ugnsstekta kycklingben
Tilltalande och överraskande goda kycklingben som du kan servera till fredagmyset! Köttet får marineras med honung, mango chutney, curry och kinesisk soja och steks i ugnen där det fångar upp alla goda smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
Ingredienser
8 bufféportioner
1 msk flingsalt
4 krm nymalen svartpeppar
2 kg kycklingben
1/2 dl honung
1/2 dl mango chutney
3 tsk curry
2 msk kinesisk soja
persilja (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi692 KJ / 161 kCal
Fett5 g
Salt2.51 g
Kolhydrater21 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
I beskrivningen under bilden står det kinesisk olja. Men det ska vara kinesisk soja, som det står i råvarolistan. Märkligt att ingen reagerat på det efter snart 14 år. Så ni kan väl ändra det så det blir rätt där med? 🙂 Och så heter det "servera till fredagsmyset" och inte "servera på fredagsmyset".
Nina
2023-11-28Går jättebra att köra i 225 grader tillsammans med klyftpotatis som en frågade här
Birgitta
2022-05-03Går det att tillaga kycklingen i 225 grader och lite kortare tid istället? Eftersom man vill ju gärna tillaga potatisen och kycklingen samtidigt
Julia
2022-04-22