ÖVER 60 MIN | Avancerad

Buttermilk fried chicken

Den amerikanska klassikern buttermilk fried chicken kännetecknas av sin syrliga marinad med vinäger och en knaprig panering som gör kycklingen saftig på insidan och krispig på utsidan. Servera kycklingbenen nyfriterade, gärna med mac and cheese.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjölk och vinäger, låt stå 10 minuter. Dra bort skinnet från kycklingen. Blanda salt, chilipulver och vitlökspulver. Gnid in kycklingen i kryddblandningen. Lägg ner i mjölkblandningen och ställ i kylen 1 timme.
  2. Panering: Blanda alla ingredienser. Lyft upp kycklingen och låt rinna av lite. Vänd sedan i paneringen och lägg på ett fat några minuter så att den torkar lite. Vänd sedan en gång till i paneringen.
  3. Värm oljan till 170–180°C och fritera några kycklingben i taget ca 10 minuter tills den är genomstekt och har 82˚C (intill benet).
  4. Till servering: Toppa gärna med persilja och flingsalt. Servera direkt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölk mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Servera gärna kycklingen till Mac and cheese med panko

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 500 g kycklingben
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk vitlökspulver
Panering
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • ca 1 l neutral olja till fritering
Till servering
  • bladpersilja
  • flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 2176 kJ / 520 kCal