Buttermilk fried chicken

Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
4
Buttermilk fried chicken

Den amerikanska klassikern buttermilk fried chicken kännetecknas av sin syrliga marinad med vinäger och en knaprig panering som gör kycklingen saftig på insidan och krispig på utsidan. Servera kycklingbenen nyfriterade, gärna med mac and cheese.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Buttermilk fried chicken

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl mjölk
1 msk vitvinsvinäger
500 g kycklingben
3/4 tsk salt
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk vitlökspulver

Panering

2 1/2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk chilipulver
ca 1 l neutral olja till fritering

Till servering

bladpersilja
flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Marinera kycklingen i "pickle brine", juicen från inlagd gurka mins 1 dygn innan. Blir ännu bättre

Kristoffer

2023-03-19

Gott!! Bytte ut hälften av mjölet till maizena. Mer krisp!!

Frida

2020-10-16

Wow såå gott!!

Carina

2020-05-17

Näringsvärde per portion

Energi2176 KJ / 520 kCal
Fett31 g
Salt2.7 g
Kolhydrater31 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Popcorn chicken – Friterad kyckling
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oprahs favoritkyckling
Betyg 2.8 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnskyckling med ajvarsky
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsstekta kycklingben
Betyg 4.3 av 5.
92 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklinggryta med rotfrukter, örter och citron
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindade kycklingben
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga