Buttermilk fried chicken

11
3
Buttermilk fried chicken

Den amerikanska klassikern buttermilk fried chicken kännetecknas av sin syrliga marinad med vinäger och en knaprig panering som gör kycklingen saftig på insidan och krispig på utsidan. Servera kycklingbenen nyfriterade, gärna med mac and cheese.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Buttermilk fried chicken

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl mjölk
1 msk vitvinsvinäger
500 g kycklingben
3/4 tsk salt
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk vitlökspulver

Panering

2 1/2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk chilipulver
ca 1 l neutral olja till fritering

Till servering

bladpersilja
flingsalt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölk mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Servera gärna kycklingen till Mac and cheese med panko

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Frida

2020-10-16

Gott!! Bytte ut hälften av mjölet till maizena. Mer krisp!!

Carina

2020-05-17

Wow såå gott!!

Maria

2020-02-20

Så himla gott!!

Näringsvärde per portion

Energi 2176 KJ / 520 kCal
Fett 31 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 31 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden