Kycklinggryta med rotfrukter, örter och citron
Bjud familjen på en underbar, varm kycklinggryta med rotfrukter, örter och citron. Låt dina stekta, mumsiga kycklingben puttra ihop med grönsakerna innan du ger grytan sin fina citruston och lägger ner de söta ärterna. En ny favoriträtt kanske?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2011
Ingredienser
4 portioner
1 förpackning kycklingben (à 900 g)
2 msk olivolja
salt
peppar
2 1/2 dl vatten
8 potatisar (fast sort)
2 stora morötter
1/2 tsk salt
1 citron
2 dl gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Men 2,5 dl vatten täcker knappt botten på grytan. Kan det vara rätt?
Thomas
2016-01-28En favorit! God och billig studentmat. Kan rekommendera att ha i majskolvar i stora bitar (finns färdigstyckade i frysdisken), det brukar min mexikanska svärmor alltid ha i sin kycklingsoppa och det är supergott!
Marie
2012-10-11Fräscht och gott, 2:a ggr jag tillagade rätten lade jag till palsternacka och rotselleri och minskade på potatisen. bytte oxå ut ärtor mot sockerärtor och var generös med persiljan jag strödde över vid serveringen. Jättegod höstgryta!
Kerstin
2011-09-12