Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggryta med rotfrukter, örter och citron

Bjud familjen på en underbar, varm kycklinggryta med rotfrukter, örter och citron. Låt dina stekta, mumsiga kycklingben puttra ihop med grönsakerna innan du ger grytan sin fina citruston och lägger ner de söta ärterna. En ny favoriträtt kanske?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kycklingben i olivolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg över kycklingbenen i en gryta. Häll vattnet i stekpannan och vispa ur. Häll skyn över kycklingbenen.
  3. Skala och skär potatisarna i klyftor och morötterna i skivor. Tillsätt grönsakerna och salt, låt grytan koka under lock i 25-30 minuter. Rör då och då.
  4. Skär hälften av citronen i klyftor. Tillsätt citronen och gröna ärter när det återstår 5 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förpackning kycklingben (à 900 g)
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl vatten
  • 8 potatisar (fast sort)
  • 2 stora morötter
  • 1/2 tsk salt
  • 1 citron
  • 2 dl gröna ärter
Lägg till i inköpslistan