Kycklinggryta med rotfrukter, örter och citron

19
3
Kycklinggryta med rotfrukter, örter och citron

Bjud familjen på en underbar, varm kycklinggryta med rotfrukter, örter och citron. Låt dina stekta, mumsiga kycklingben puttra ihop med grönsakerna innan du ger grytan sin fina citruston och lägger ner de söta ärterna. En ny favoriträtt kanske?

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2011

Kycklinggryta med rotfrukter, örter och citron

Ingredienser

4 portioner
1 förpackning kycklingben (à 900 g)
2 msk olivolja
salt och peppar
2 1/2 dl vatten
8 potatisar (fast sort)
2 stora morötter
1/2 tsk salt
1 citron
2 dl gröna ärtor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Thomas

2016-01-28

Men 2,5 dl vatten täcker knappt botten på grytan. Kan det vara rätt?

Marie

2012-10-11

En favorit! God och billig studentmat. Kan rekommendera att ha i majskolvar i stora bitar (finns färdigstyckade i frysdisken), det brukar min mexikanska svärmor alltid ha i sin kycklingsoppa och det är supergott!

Kerstin

2011-09-12

Fräscht och gott, 2:a ggr jag tillagade rätten lade jag till palsternacka och rotselleri och minskade på potatisen. bytte oxå ut ärtor mot sockerärtor och var generös med persiljan jag strödde över vid serveringen. Jättegod höstgryta!