Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Persilje- & vitlöksmajonnäs

Ett enkelt och snabblagat recept på en fräsch och smakrik persilje- och vitlöksmajonnäs som passar perfekt att ha som tillbehör till exempelvis kött. Du gör den av bland annat vitlök, persilja, majonnäs och crème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Mixa persilja och vitlök med vatten i matberedare eller med stavmixer.
  2. Tillsätt majonnäs och crème fraiche. Fortsätt mixa tills det blivit en jämn och grön majonnäs. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd äkta majonnäs och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd äkta majonnäs och byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 2 1/2 msk vatten
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?