ÖVER 60 MIN | Enkel

Kycklingbowl med mango chutney

Servera ugnsbakade kycklingben tillsammans med ris och mango chutney till middag – hela familjens favorit! Dessutom med goda grönsaker som morot, gurka och sparris.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg kycklingen i en ugnsform och gnid in olivolja och salt runt om.
  3. Ställ in i ugnen ca 45 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och har temperatur 82°C (in till benet). 
  4. Ris: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna fint.
  5. Hetta upp olivolja i en gryta eller kastrull. Fräs ris, lök, vitlök och morötter under omrörning några minuter.
  6. Tillsätt fond och vatten och låt sjuda på låg värme under lock 30–40 minuter tills riset är klart.
  7. Rör ner smör och salt.
  8. Till servering: Skiva gurkan.
  9. Bryt ev bort den nedre delen på sparrisen. Koka sparris och morötter i lättsaltat vatten 2–3 minuter.
  10. Lägg upp riset på ett stort fat eller i fyra skålar och toppa med gurkan, sparrisen, morötterna och kycklingen. Servera med mango chutney.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.



Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kycklingben (à ca 900 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
Ris
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl råris
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 7 dl vatten
  • 50 g smör
  • 3/4 tsk salt
Till servering
  • 1 liten gurka
  • 1/2 knippe grön sparris (à ca 250 g)
  • 8 små morötter
  • mango chutney