Ugnsstekt torsk med äggsås
Här är en härlig fiskklassiker med torsk och äggsås som tillbehör. Ett gott vardagsrecept för hela familjen. Fisken sköter sig själv i ugnen och frigör tid till att göra en god äggsås. Tillsammans med kokt potatis, färska tomater och hackad persilja är detta en måltid att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
4 ägg
600 g torskfilé (tinad om fryst används)
salt
peppar
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1/2 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1/2 kruka persilja
250 g körsbärstomater
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2103 KJ / 503 kCal
Fett14 g
Salt2.6 g
Kolhydrater48 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!😋
Susanne
2024-08-26Dubblar mängden fiskbuljong för mer smak, då blir det toppen!
Åsa
2023-03-27Smakade inte mycket. Mjöl och mjölk smakar skolmat.
Anna
2018-04-17