Ugnsstekt torsk med äggsås

480
1
Ugnsstekt torsk med äggsås

Här är en härlig fiskklassiker med torsk och äggsås som tillbehör. Ett gott vardagsrecept för hela familjen. Fisken sköter sig själv i ugnen och frigör tid till att göra en god äggsås. Tillsammans med kokt potatis, färska tomater och hackad persilja är detta en måltid att njuta av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2016

Ugnsstekt torsk med äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
4
ägg
600 g
torskfilé (tinad om fryst används)
-
salt och peppar
2 msk
smör eller margarin
2 msk
vetemjöl
4 dl
mjölk
1/2
fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1/2
kruka persilja
250 g
körsbärstomater
1
citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

480

Kommentar

Anna

4/17/2018

Smakade inte mycket. Mjöl och mjölk smakar skolmat.

Näringsvärde per portion

Energi 2103 KJ / 503 kCal
Fett 14 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 48 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept