Ugnsbakad torsk med ärtsås
En ugnsbakad torsk sköter sig själv i ugnen och passar utmärkt till en krämig och härligt grön ärtsås! Ät fisken tillsammans med kokt potatis och avsluta med att dela några salladsblad och lägg på tallriken innan servering. Det blir både fint och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021
Ingredienser
4 portioner
ca 900 g potatis
ca 600 g färsk torskfilé
salt
peppar
1/2 - 1 citron
1/2 kruka persilja
2 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
250 g små frysta ärtor
Till servering
ev 1 förp romansallad (gärna miniromansallad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1971 KJ / 474 kCal
Fett10 g
Salt1.7 g
Kolhydrater55 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej recept som uppskattades av hela familjen.
Linda
2021-03-26250 ST små frysta ärtor? Skulle underlätta om ni angav det i gram eller dl...
Helena
2021-01-18Hej Helena! Hihi, ja det var ju lite pilligt att behöva räkna upp 250 st ärtor :) Vi har nu förtydligat i receptet att det är 250 g vi menar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-01-19