UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakad torsk med ärtsås

En ugnsbakad torsk sköter sig själv i ugnen och passar utmärkt till en krämig och härligt grön ärtsås! Ät fisken tillsammans med kokt potatis och avsluta med att dela några salladsblad och lägg på tallriken innan servering. Det blir både fint och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka potatisen mjuk.
  4. Lägg torsken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C.
  5. Skär citronen i klyftor och hacka persiljan.
  6. Koka upp grädde och smulad fiskbuljongtärning. Lägg i ärterna och låt det bli varmt. Ta av kastrullen från plattan, lägg i persiljan och mixa med en stavmixer till en slät sås. Smaka av med salt och peppar och lite citronsaft.
  7. Till servering: Dela salladen. Servera torsken med ärtsås, potatis, citron och ev sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde eller annan glutenfri växtbaserad grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 900 g potatis
  • ca 600 g färsk torskfilé
  • salt
  • peppar
  • 1/2 - 1 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 250 små frysta ärter
Till servering
  • ev 1 förp romansallad (gärna miniromansallad)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1971 kJ / 474 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept