Ugnsbakad torsk med ärtsås

6
1 Klimatsmart
Ugnsbakad torsk med ärtsås

En ugnsbakad torsk sköter sig själv i ugnen och passar utmärkt till en krämig och härligt grön ärtsås! Ät fisken tillsammans med kokt potatis och avsluta med att dela några salladsblad och lägg på tallriken innan servering. Det blir både fint och gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020

Ugnsbakad torsk med ärtsås

Ingredienser

4 portioner
ca 900 g
potatis
ca 600 g
färsk torskfilé
-
salt
-
peppar
1/2 - 1
citron
1/2
kruka persilja
2 1/2 dl
växtbaserad matlagningsgrädde
1
fiskbuljongtärning
250 g
små frysta ärtor

Till servering

ev 1
förp romansallad (gärna miniromansallad)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde eller annan glutenfri växtbaserad grädde.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Helena

1/18/2021

250 ST små frysta ärtor? Skulle underlätta om ni angav det i gram eller dl...

Redaktionen ICAse

1/19/2021

Hej Helena! Hihi, ja det var ju lite pilligt att behöva räkna upp 250 st ärtor :) Vi har nu förtydligat i receptet att det är 250 g vi menar. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1971 KJ / 474 kCal
Fett 10 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 55 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept