Torsk med varm äggsås

1
0
Torsk med varm äggsås

Nog för att vit fisk är god som den är, men handen på hjärtat, är det inte tillbehören som gör rätten? Här får torskfilén sällskap av en äggsås du gör på kokta ägg, mjölk, majsstärkelse och buljongtärning, och allt äts ihop med kokt potatis och krispig hjärtsallad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2019

Torsk med varm äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
4
ägg
2
hjärtsallad
4 dl
mjölk
1/2
fiskbuljongtärning
1 msk
majsstärkelse
-
salt
-
peppar
600 g
torskfilé
1 msk
smör eller olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.


Gör så här

Tips

Krydda såsen med lite hackad dill eller varför inte kaviar?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2119 KJ / 506 kCal
Fett 13 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 47 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept