UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Snabb torskgryta med morötter

En snabb torskgryta med morötter är inte bara en smidig rätt att ta till när middagshungern gör sig påmind, utan även en smakrik rätt att njuta av. Morötter adderar lite krispighet till rätten, och den serveras med fördel tillsammans med nykokt potatis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Koka potatisen.
  3. Skär morötterna i bitar och stek dem mjuka i oljan i en gryta.
  4. Blanda grädden med majsstärkelsen och rör ner den samt soppan och smulad buljongtärning i grytan. Låt koka upp.
  5. Skär fisken i bitar och lägg i grytan. Låt grytan sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera grytan med potatis.

För alla

Kontrollera noga innehållet i soppbasen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl förp soppa à 5 dl (gärna skärgårdssoppa)
  • 600 g torskfilé
Att ha hemma
  • 2 tsk olja
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2033 kJ / 492 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept