Ugnsstekt kycklingklubba (grundrecept)
.jpg)
Charmiga ugnsstekta kycklingklubbor kryddade med rosmarin, oregano, vitlök och nymalen svartpeppar. Servera gärna kycklingklubborna med ugnsrostade rotfrukter och het yoghurtsås. En lysande middag.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
.jpg)
Gör så här
00:45:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2566 KJ / 613 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skippar ketchup och soya.Citron,vitlök,franska örter,hyvlat smör och lite vatten + ett par korn strösocker över skinnet,värmer ugnen till det högsta,in med kycklingen och vrider ner till 175.De sista 10-15 min vrider jag på grillen på 225 grader.Silar av spadet och blandar i lite syrad grädde och lite kycklingfond.Serverar antingen matvete,havreris ,potatisgratäng eller risoni och en enkel grön sallad till.Håller inte på med någon termometer,använder provsticka ,det funkar bra.Fast de som känner sig osäkra kanske vill använda det,.
Lisbeth
2025-08-28Lägre värme, max 200 grader och längre tid. Inte under en timme.
Marcus
2025-07-0730 minuter räcker inte för klubbor tagna direkt ur kylen, dvs icke-frysta färskvaror. Efter 42 min i 225 grader med termometern instucken till benet rann det röd köttsaft när man skar i köttet. Sätt gärna i mer än en termometer för bättre koll. Nu får jag köra dem i mikron före servering.
Rolf
2025-06-29