Ugnsstekt kycklingklubba (grundrecept)
.jpg)
Charmiga ugnsstekta kycklingklubbor kryddade med rosmarin, oregano, vitlök och nymalen svartpeppar. Servera gärna kycklingklubborna med ugnsrostade rotfrukter och het yoghurtsås. En lysande middag.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
.jpg)
Gör så här
00:45:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2566 KJ / 613 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lägre värme, max 200 grader och längre tid. Inte under en timme.
Marcus
2025-07-0730 minuter räcker inte för klubbor tagna direkt ur kylen, dvs icke-frysta färskvaror. Efter 42 min i 225 grader med termometern instucken till benet rann det röd köttsaft när man skar i köttet. Sätt gärna i mer än en termometer för bättre koll. Nu får jag köra dem i mikron före servering.
Rolf
2025-06-29Sååå jäkla gott,hade ingen rapsolja hemma så tog olivolja istället annars följde receptet till punkt och pricka. Kommer absolut att göra detta flera ggr. Tack 🤗
Ann-christine
2025-04-14