Ugnsstekt kycklingklubba (grundrecept)
.jpg)
Charmiga ugnsstekta kycklingklubbor kryddade med rosmarin, oregano, vitlök och nymalen svartpeppar. Servera gärna kycklingklubborna med ugnsrostade rotfrukter och het yoghurtsås. En lysande middag.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg frysta eller färska kycklingklubbor
2 1/2 msk japansk soja
1 msk ketchup
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 msk rapsolja
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
1 dl vatten
Till servering
rostade rotfrukter
het yoghurtsås
Gör så här
00:45:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2566 KJ / 613 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sååå jäkla gott,hade ingen rapsolja hemma så tog olivolja istället annars följde receptet till punkt och pricka. Kommer absolut att göra detta flera ggr. Tack 🤗
Ann-christine
2025-04-14Blev riktigt grymt gott, tog dock salvia då jag inte hade rosmarin, gjorde sås med cremefraiche och grädde och sky superbt. Varning - däremot att det sprätter otroligt mycket i ugnen. Använd lock eller något annat rekommenderar jag. Använde min nya spis/ugn för tredje gången och det såg ut som den inte var rengjort på flera år efter den här kycklingen i ugn! Blev storstädning av nya ugnen så tyvärr kommer jag nog inte göra detta goda recept igen.
Eva
2025-03-09Riktigt gott! Gjorde sås av skyn och den blev så bra. Behövde inte krydda mycket extra, mycket smakrik sky.
Ingela
2025-01-14