Apelsinkyckling och rotselleripuré med brynt smör

111
1 Klimatsmart
Apelsinkyckling och rotselleripuré med brynt smör

Saftig kyckling med smak av apelsin får i detta recept sällskap av en härlig rotselleripuré. Den söta apelsinsmaken kommer från saften och skalet som gnuggas över kycklingen. Rotselleripurén kompletterar den söta kycklingen med sin nötiga karaktär och tillsammans med brynt smör faller alla smaker på plats.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2016

Apelsinkyckling och rotselleripuré med brynt smör

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1
apelsin
4
kycklingklubbor
1 msk
smör
-
salt och peppar
1/2
kruka rosmarin

Puré

500 g
rotselleri
600 g
fast potatis
50 g
smör
1 dl
mjölk

Till servering

150 g
haricots verts

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

111

Kommentar

Åsa

2016-03-06

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 1856 KJ / 444 kCal
Fett 16 g
Salt 2 g
Kolhydrater 36 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept