Apelsinkyckling och rotselleripuré med brynt smör
Saftig kyckling med smak av apelsin får i detta recept sällskap av en härlig rotselleripuré. Den söta apelsinsmaken kommer från saften och skalet som gnuggas över kycklingen. Rotselleripurén kompletterar den söta kycklingen med sin nötiga karaktär och tillsammans med brynt smör faller alla smaker på plats.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2016
Ingredienser
Kyckling
Puré
Till servering
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott!
Åsa
2016-03-06