Apelsinkyckling och rotselleripuré med brynt smör
Saftig kyckling med smak av apelsin får i detta recept sällskap av en härlig rotselleripuré. Den söta apelsinsmaken kommer från saften och skalet som gnuggas över kycklingen. Rotselleripurén kompletterar den söta kycklingen med sin nötiga karaktär och tillsammans med brynt smör faller alla smaker på plats.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2016
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
1 apelsin
4 kycklingklubbor
1 msk smör
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
Puré
500 g rotselleri
600 g fast potatis
50 g smör
1 dl mjölk
Till servering
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1856 KJ / 444 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott!
Åsa
2016-03-06