Falukorv i ugn med senap och ketchup
En riktigt klassiker som vi inte kan leva utan är falukorv i ugn med senap och ketchup. Falukorv i ugn serveras allra helst med ett lent och gott potatismos. Gör på en hel falukorvsring när du ändå håller på, det är billigt och det blir goda matlådor!
Ingredienser
4 portioner
500 g falukorv
ca 1 dl ketchup
ca 1 dl senap
Mos
1 kg potatis (gärna mjölig)
2 1/4 dl mjölk
50 g smör
3/4 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 krm strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3000 KJ / 719 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater60 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag brukar strö tomatbitar och hackad purjolök runt korven och sen täcker jag allt med ost. Färdig när osten fått fin färg
Mikael
2024-09-14Jag finhackar gul lök och blandar det med riven ost, senap och ketchup och fyller korven med det. Blir supergott!
Kristin
2023-10-20Lägg en tomatskiva vid ketchupen och en god ost ihop med senapen. Koka sen upp en större gul lök i klyftor i buljong( 1 tärning, 1/2 lit vatten) och häll vätskan med den mjuka löken runt om korven. Älskas av alla i vår familj Vissa av barnbarnen älskar dessutom smält oss så det är inte fel att ha extra ost i buljongen som omger korven. Till detta är kokt potatis godast.
Ann-christin
2023-08-16