Kyckling i långpanna med vitlökskräm
Här serveras saftig kyckling tillagad i långpanna med vitlökskräm. Läckra tillbehör som potatis, rödlök och majskolvar gör kycklingen sällskap. Innan långpannan ställs in i ugnen blandas allt med olivolja och balsamvinäger. Servera en svalkande vitlökskräm som tillbehör och måltiden blir komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
900 g fast potatis
2 rödlökar
2 majskolvar
2 msk olivolja
salt
peppar
4 kycklingklubbor
3 tomater
1/2 dl balsamvinäger
Citron- och persiljehack
skal av 1 citron
1/2 kruka persilja
Vitlökskräm
1 1/2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2556 KJ / 609 kCal
Fett25 g
Salt2.3 g
Kolhydrater55 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tycker receptet är bra och det man inte tycker om kan man bara ta bort och lägga till annat som man gillar😊
Grace
2024-11-23Citron eller skal? Inte tydligt…
Edwin
2024-06-07Hej Edwin! Det är skalet som ska användas i detta recept. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-10Mycket gott och enkelt eftersom allt körs på samma plåt. Funkar bra med veganskt alternativ också, t.ex. chunks/bits/pulled oumph, bara att slänga på sista 10min.
Ludvig
2021-03-17