Ugnsstekt kyckling med Rhode Island-sås
Ugnstekt kyckling med en len Rhode Island-sås fungerar lika bra en vardag som till helg. Här serveras den krispige kycklingen med fluffigt och nykokt ris, morötter som du gärna får hyvla och fräsch isbergssallad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2018
Ingredienser
4 portioner
950 g kycklinglår
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
salt
peppar
Rhode Island
1 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
2 msk chilisås
4 port ris eller annat gryn
3 morötter
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2669 KJ / 637 kCal
Fett33 g
Salt2.32 g
Kolhydrater53 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite lite mat men supergott!
Jonas
2018-05-09För lite mat och riset i gick inte ens i matkassen så inte mycket mat man fick i denna rätt.
Solveig
2018-05-06Håller med föregående talare. Kycklingen var fruktansvärt tråkig och det var lite mat. Smakade inget.
Zabina
2018-05-04