Ugnsstekt kyckling med Rhode Island-sås

6
5
Ugnsstekt kyckling med Rhode Island-sås

Ugnstekt kyckling med en len Rhode Island-sås fungerar lika bra en vardag som till helg. Här serveras den krispige kycklingen med fluffigt och nykokt ris, morötter som du gärna får hyvla och fräsch isbergssallad. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2018

Ugnsstekt kyckling med Rhode Island-sås

Ingredienser

4 portioner
950 g
kycklinglår
1 msk
olja
1 tsk
paprikapulver
-
salt
-
peppar

Rhode Island

1 dl
gräddfil
1/2 dl
majonnäs
2 msk
chilisås
4
port ris eller annat gryn
3
morötter
1/2
isbergssallad

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med mald kummin eller citron och spiskummin.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Jonas

2018-05-09

Lite lite mat men supergott!

Solveig

2018-05-06

För lite mat och riset i gick inte ens i matkassen så inte mycket mat man fick i denna rätt.

Zabina

2018-05-04

Håller med föregående talare. Kycklingen var fruktansvärt tråkig och det var lite mat. Smakade inget.

Näringsvärde per portion

Energi 2669 KJ / 637 kCal
Fett 33 g
Salt 2.32 g
Kolhydrater 53 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept