Kyckling med cole slaw och rostad potatis

42
0 Klimatsmart
Kyckling med cole slaw och rostad potatis

I detta recept får du avnjuta en ugnstillagad kyckling med cole slaw och rostad potatis. Potatis och kyckling delar plats på plåten där de steks färdigt. Passa då på att blanda i ordning cole slaw. Där gräddfil, chilisås och senap utgör den smakrika grunden. Avnjut denna rätt med krispig gurka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015

Kyckling med cole slaw och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1 msk
olja
-
salt och peppar
8
kycklinglår
3 msk
sweet chilisås
2 tsk
soja
1
vitlöksklyfta

Cole slaw

1 1/2 dl
gräddfil
2 msk
chilisås
2 tsk
dijonsenap
275 g
råkostsallad

Till servering

1/2
gurka

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2388 KJ / 571 kCal
Fett 26 g
Salt 3.06 g
Kolhydrater 51 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept