Kyckling med cole slaw och rostad potatis

42
0 Klimatsmart
Kyckling med cole slaw och rostad potatis

I detta recept får du avnjuta en ugnstillagad kyckling med cole slaw och rostad potatis. Potatis och kyckling delar plats på plåten där de steks färdigt. Passa då på att blanda i ordning cole slaw. Där gräddfil, chilisås och senap utgör den smakrika grunden. Avnjut denna rätt med krispig gurka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015

Kyckling med cole slaw och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
8 kycklinglår
3 msk sweet chilisås
2 tsk soja
1 vitlöksklyfta

Cole slaw

1 1/2 dl gräddfil
2 msk chilisås
2 tsk dijonsenap
275 g råkostsallad

Till servering

1/2 gurka

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2388 KJ / 571 kCal
Fett 26 g
Salt 3.06 g
Kolhydrater 51 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden