Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt

Kryddiga kycklinglår äts här med de populära pimiento de padron. De små och smakrika gröna paprikorna kommer ursprungligen från området Padron i nordvästra Spanien, därav namnet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kycklinglår: Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form.
  3. Blanda kryddorna och krydda låren runt om. Ringla över oljan. Stek mitt i ugnen först 20 minuter.
  4. Grönsaker: Skär tomaterna i halvor, lägg dem och pimiento i samma form som kycklingen. Fortsätt att steka tills kycklinglårens innertemperatur är 82°C, ca 15 minuter.
  5. Myntayoghurt: Strimla myntan och blanda med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  6. Till servering: Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera kycklingen med pimiento, tomater, myntayoghurt och gryn.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklinglår
  • 8 kycklinglår
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk olja
Grönsaker
  • 1/2 ask tomater (à 500 g)
  • 100 g pimiento de padron
Myntayoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
Till servering
  • 4 port bulgur eller annat gryn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1958 kJ / 468 kCal