Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt

2
0
Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt

Kryddiga kycklinglår äts här med de populära pimiento de padron. De små och smakrika gröna paprikorna kommer ursprungligen från området Padron i nordvästra Spanien, därav namnet.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Kycklinglår

8
kycklinglår
1/2 tsk
paprikapulver
1 krm
spiskummin
1 krm
chilipulver
1/2 tsk
salt
1/2 msk
olja

Grönsaker

1/2
ask tomater (à 500 g)
100 g
pimiento de padron

Myntayoghurt

1
kruka mynta
2 dl
matyoghurt
-
salt och peppar

Till servering

4
port bulgur eller annat gryn

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1958 KJ / 468 kCal
Fett 23 g
Salt 1.52 g
Kolhydrater 32 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept