Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt

Kryddiga kycklinglår äts här med de populära pimiento de padron. De små och smakrika gröna paprikorna kommer ursprungligen från området Padron i nordvästra Spanien, därav namnet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Kycklinglår

8   kycklinglår
1/2 tsk  paprikapulver
1 krm  spiskummin
1 krm  chilipulver
1/2 tsk  salt
1/2 msk  olja

Grönsaker

1/2   ask tomater (à 500 g)
100 g  pimiento de padron

Myntayoghurt

1   kruka mynta
2 dl  matyoghurt
salt och peppar

Till servering

4   port bulgur eller annat gryn

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jag hade lite olivolja och havssalt på grönsakerna.

Marsha

2022-07-16

Näringsvärde per portion

Energi1958 KJ / 468 kCal
Fett23 g
Salt1.52 g
Kolhydrater32 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Pimiento de padron med lime och parmesan
Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kotlett med rostad potatis och piemento de padrons
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokosrostade pimientos de padrón
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade pimientos de padrons med parmesan- och chilimajo
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Padrones med parmesandipp
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kotlett med pimiento de padrons och chimichurri
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga