Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt

Kryddiga kycklinglår äts här med de populära pimiento de padron. De små och smakrika gröna paprikorna kommer ursprungligen från området Padron i nordvästra Spanien, därav namnet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Kycklinglår

8   kycklinglår
1/2 tsk  paprikapulver
1 krm  spiskummin
1 krm  chilipulver
1/2 tsk  salt
1/2 msk  olja

Grönsaker

1/2   ask tomater (à 500 g)
100 g  pimiento de padron

Myntayoghurt

1   kruka mynta
2 dl  matyoghurt
salt och peppar

Till servering

4   port bulgur eller annat gryn

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jag hade lite olivolja och havssalt på grönsakerna.

Marsha

2022-07-16

Näringsvärde per portion

Energi1958 KJ / 468 kCal
Fett23 g
Salt1.52 g
Kolhydrater32 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Pimiento de padron med lime och parmesan
Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kotlett med rostad potatis och piemento de padrons
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett med pimiento de padrons och chimichurri
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade pimientos de padrons med parmesan- och chilimajo
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt halloumi med pimiento de padron och kålrabbislaw
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Padrones med alg- och sesamsalt
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Under 15 min att tillaga