Ajvarkyckling med yoghurt

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
5
Ajvarkyckling med yoghurt

Det här är en lättlagad rätt med mycket smak. Kycklinglåren läggs i en form med ajvar relish, lök och morötter och steks klara i ugnen. Tillbehören blir ris och en klick sval matyoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Ajvarkyckling med yoghurt

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
900 g  kycklinglår
salt och peppar
2 dl  ajvar relish
1 1/2 dl  vatten
2   gula lökar
1   påse minimorötter (à 150 g)
2 dl  matyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ajvar relish. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Bra smak, verkligen gott. Håller med om att kycklingfilé är att föredra framför det med ben i.

Ingegerd

2014-01-21

Håller med om kycklingfilé. Jag pillade bort benen innan jag lagade kycklingen. Hade kunnat vara lite starkare i smaken.

Thomas

2012-02-13

Jättegott, men instämmer med de andra om att man skulle ha haft kycklingfilé istället för kycklinglår. Men smakerna var jättegoda!

Maria

2012-02-08

Näringsvärde per portion

Energi2507 KJ / 598 kCal
Fett16.1 g
Kolhydrater58.2 g
Protein51.9 g

Testa liknande recept

Kycklinglår med pilaffris och grönsaker
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng till vardags
Betyg 3 av 5.
385 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tacobiff i form
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med korv, tomater, oliver och mozzarella
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestolax i ugn med potatismos
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quornpanna med paprika
Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga