Ajvarkyckling med yoghurt
Det här är en lättlagad rätt med mycket smak. Kycklinglåren läggs i en form med ajvar relish, lök och morötter och steks klara i ugnen. Tillbehören blir ris och en klick sval matyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
900 g kycklinglår
salt
peppar
2 dl ajvar relish
1 1/2 dl vatten
2 gula lökar
1 påse minimorötter (à 150 g)
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2507 KJ / 598 kCal
Fett16.1 g
Kolhydrater58.2 g
Protein51.9 g
Kommentarer
Bra smak, verkligen gott. Håller med om att kycklingfilé är att föredra framför det med ben i.
Ingegerd
2014-01-21Håller med om kycklingfilé. Jag pillade bort benen innan jag lagade kycklingen. Hade kunnat vara lite starkare i smaken.
Thomas
2012-02-13Jättegott, men instämmer med de andra om att man skulle ha haft kycklingfilé istället för kycklinglår. Men smakerna var jättegoda!
Maria
2012-02-08