Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ajvarkyckling med yoghurt

Det här är en lättlagad rätt med mycket smak. Kycklinglåren läggs i en form med ajvar relish, lök och morötter och steks klara i ugnen. Tillbehören blir ris och en klick sval matyoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och hälften av ajvar relishen. 
  3. Skala och skär löken i skivor. Lägg lök och morötter runt kycklingen och klicka på resten av ajvar relish, häll på vatten och blanda om.
  4. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är ca 82˚C.
  5. Servera kycklingen med den ugnsrostade löken, morötterna, en klick matyoghurt och kokt ris eller annat gryn.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ajvar relish. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 900 g kycklinglår
  • salt och peppar
  • 2 dl ajvar relish
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 gula lökar
  • 1 påse minimorötter (à 150 g)
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2507 kJ / 598 kCal