Kyckling med varm salsa och gräddfil

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
0
Kyckling med varm salsa och gräddfil

Snabbt och enkelt, så ska det vara! Kycklingen får en fin yta i stekpannan och lagas klar i ugnen. Lök, paprika och salsa blir en god sås ihop. Servera kycklingen med ris, varm tomatsalsa och kall gräddfil till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2013

Kyckling med varm salsa och gräddfil

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
8   kycklinglår
1 msk  olja
salt och peppar
1   rödlök
1   grön paprika
300 g  chunky salsa
3 dl  gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salsan. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2055 KJ / 491 kCal
Fett14.9 g
Kolhydrater55.8 g
Protein32.1 g

Testa liknande recept

Rostad kyckling med avokadosalsa
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med grönsaker och limedressing
Betyg 3.3 av 5.
176 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med Rhode Island
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ajvarkyckling med yoghurt
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
BBQ-kyckling med majs och dragonsmetana
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga