Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med varm salsa och gräddfil

Snabbt och enkelt, så ska det vara! Kycklingen får en fin yta i stekpannan och lagas klar i ugnen. Lök, paprika och salsa blir en god sås ihop. Servera kycklingen med ris, varm tomatsalsa och kall gräddfil till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek kycklingen i hälften av oljan. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
  5. Fräs lök och paprika i resten av oljan. Häll på salsan och låt sjuda några minuter.
  6. Servera kycklingen med ris, den varma salsan och gräddfil.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salsan. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 8 kycklinglår
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1 grön paprika
  • 300 g chunky salsa
  • 3 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2055 kJ / 491 kCal