Kyckling med varm salsa och gräddfil

5
0
Kyckling med varm salsa och gräddfil

Snabbt och enkelt, så ska det vara! Kycklingen får en fin yta i stekpannan och lagas klar i ugnen. Lök, paprika och salsa blir en god sås ihop. Servera kycklingen med ris, varm tomatsalsa och kall gräddfil till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2013

Kyckling med varm salsa och gräddfil

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
8 kycklinglår
1 msk olja
salt och peppar
1 rödlök
1 grön paprika
300 g chunky salsa
3 dl gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salsan. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2055 KJ / 491 kCal
Fett 14.9 g
Kolhydrater 55.8 g
Protein 32.1 g
Läs mer om näringsvärden