Ugnsstekt kyckling med Rhode Island

7
0
Ugnsstekt kyckling med Rhode Island

Ugnsstekta och saftiga kycklinglår står på kvällens meny. Tillsammans med den milda och krämiga Rhode Island-såsen, det fluffiga riset och krispiga grönsakerna gör att denna rätt känns väldigt balanserad och välsmakande. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Ugnsstekt kyckling med Rhode Island

Ingredienser

4 portioner
8
kycklinglår
1 msk
olja
1 tsk
paprikapulver
-
salt
-
peppar

Rhode Island

1 dl
crème fraiche
1/2 dl
majonnäs
2 msk
chilisås
4
port ris eller annat gryn
3
morötter
1/2
isbergssalladshuvud

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med mald kummin eller citron och spiskummin.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2804 KJ / 669 kCal
Fett 32 g
Salt 2.39 g
Kolhydrater 55 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept