Ugnsstekt falukorv med mos
Falukorv i ugn en 80-talsklassiker! Skär små skåror i falukorven och lägg sedan ned lökskivor innan ketchup och senap ringlas över! Den gratineras med ost och ströbröd, och serveras sedan med ett fluffigt potatismos.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2024
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar
Korv
550 g falukorv eller kycklingstekkorv
1/2 rödlök
2 msk ketchup
2 msk senap
1/2 förp skivad prästost (à 150 g)
2 msk ströbröd
1 förp majskorn (à 150 g)
1 kruksallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3033 KJ / 724 kCal
Fett35 g
Salt5 g
Kolhydrater68 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Är i topp på godaste ungsstekta falukorven jag ätit.
Malin
2024-10-24För lite potatismos och min dotter skulle velat ha korven utan lök och senap, men hon är bara selektiv med maten, vi andra gillade det som det var.
Celina
2024-10-22Gott och lättlagat - men för lite korv!
Gustaf
2024-04-14