Ugnsstekt falukorv med mos

11
3 Klimatsmart
Ugnsstekt falukorv med mos

Falukorv i ugn en 80-talsklassiker! Skär små skåror i falukorven och lägg sedan ned lökskivor innan ketchup och senap ringlas över! Den gratineras med ost och ströbröd, och serveras sedan med ett fluffigt potatismos.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020

Ugnsstekt falukorv med mos

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

Korv

550 g
falukorv
1/2
rödlök
2 msk
ketchup
2 msk
senap
1/2
förp skivad prästost (à 150 g)
2 msk
ströbröd

Till servering

1
kruksallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Sara

12/2/2020

Jag la lök och en halv ostskiva mellan varje korvskiva, blev väldigt krämigt ihop. Nästa gång kommer jag ta lite mindre ströbröd och lite mer senap, då vi gillar senap men tyckte att "täcket" blev för krispigt.

Christine

12/1/2020

Enkel smidig rätt. Inga konstigheter.

Magdalena

11/21/2020

Jätte gott och smidigt!

Näringsvärde per portion

Energi 2910 KJ / 695 kCal
Fett 34 g
Salt 4 g
Kolhydrater 64 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept