Stekt halloumi och paprika med limedipp

13
5
Stekt halloumi och paprika med limedipp

Stekta halloumibitar får en underbar fin färg och blir lite härligt sega i mitten. Här äts de tillsammans med stekta paprikastrimlor, en enkel limedipp gjord på lime och smetana samt nykokt ris. Innan servering river du av några salladsblad och lägger på tallriken. Smaklig halloumi önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Stekt halloumi och paprika med limedipp

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
lime
2 dl
smetana
-
salt
-
peppar
1
kruksallad
1/2
förp plommontomat (à 500 g)
2
förp halloumi (à 200 g)
2
röda paprikor
1/2 msk
olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Blanda salladen och tomaterna med lite pressad lime, olivolja, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Sara

2021-02-21

Jätte gott och bra maträtt till barn

Charlotte

2020-09-12

Jättegott då vi älskar halloumi

Tina

2020-09-11

Supergott, mättande och måste absolut provas igen! Smetanan var en fantastisk kombination till halloumi. Till och med vår son gillade detta 🙂

Näringsvärde per portion

Energi 3159 KJ / 753 kCal
Fett 45 g
Salt 5 g
Kolhydrater 56 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept