Stekt halloumi och paprika med limedipp
Stekta halloumibitar får en underbar fin färg och blir lite härligt sega i mitten. Här äts de tillsammans med stekta paprikastrimlor, en enkel limedipp gjord på lime och smetana samt nykokt ris. Innan servering river du av några salladsblad och lägger på tallriken. Smaklig halloumi önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 lime
2 dl smetana
salt
peppar
1 kruksallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
2 förp halloumi (à 200 g)
1 röd paprika
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3104 KJ / 742 kCal
Fett45 g
Salt5 g
Kolhydrater54 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lime och smetana var en riktigt god kombo!
Maria
2022-12-09Jättegott men inte så mättande.
Anette
2022-09-20Jätte gott och bra maträtt till barn
Sara
2021-02-21