Stekt halloumi och paprika med limedipp

Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
7
Stekt halloumi och paprika med limedipp

Stekta halloumibitar får en underbar fin färg och blir lite härligt sega i mitten. Här äts de tillsammans med stekta paprikastrimlor, en enkel limedipp gjord på lime och smetana samt nykokt ris. Innan servering river du av några salladsblad och lägger på tallriken. Smaklig halloumi önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2022

Stekt halloumi och paprika med limedipp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 lime
2 dl smetana
salt
peppar
1 kruksallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
2 förp halloumi (à 200 g)
1 röd paprika
1/2 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Lime och smetana var en riktigt god kombo!

Maria

2022-12-09

Jättegott men inte så mättande.

Anette

2022-09-20

Jätte gott och bra maträtt till barn

Sara

2021-02-21

Näringsvärde per portion

Energi3104 KJ / 742 kCal
Fett45 g
Salt5 g
Kolhydrater54 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Club sandwich med pepparrot och klyftpotatis
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfiskpasta med curry och bönor
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebab med vitlökssås
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig risoni med stekt kotlett
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med cornichonskräm
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk-ish pinnar med currysmetana
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga