UNDER 45 MIN | Medel

Stekt halloumi och paprika med limedipp

Stekta halloumibitar får en underbar fin färg och blir lite härligt sega i mitten. Här äts de tillsammans med stekta paprikastrimlor, en enkel limedipp gjord på lime och smetana samt nykokt ris. Innan servering river du av några salladsblad och lägger på tallriken. Smaklig halloumi önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj och riv yttersta skalet av limen. Blanda smetana med limeskal. Smaka av med pressad juice från limen, salt och peppar.
  3. Skär sallad och tomater i bitar.
  4. Skär halloumin i stavar. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Stek halloumin och paprikastrimlorna i oljan i en stekpanna, krydda med peppar.
  5. Servera halloumin med sallad, tomater, ris och limedipp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Blanda salladen och tomaterna med lite pressad lime, olivolja, salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 lime
  • 2 dl smetana
  • salt
  • peppar
  • 1 kruksallad
  • 1/2 förp plommontomat (à 500 g)
  • 2 förp halloumi (à 200 g)
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3159 kJ / 753 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept