Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärssås med sugrörsspaghetti

Denna rätt må vara traditionell, men det som överraskar i denna rätt är den tjocka sugrörsspagettin! Köttfärssåsen sköter i princip sig själv när den puttrar på plattan, men smaker av vitlök, basilika och oregano. Spagettin ger mer tuggmotstånd, och gör middagen lite roligare!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Köttfärssås: Bryn färsen i olivoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten och ketchup. Smula i buljongtärningen och hacka och rör i oreganon.
  4. Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Skär broccolin i buketter och skiva stammen och låt koka med pastan när det återstår ca 4 minuter av koktiden.
  7. Servera köttfärssåsen med pasta och broccoli.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
Köttfärssås
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp krossade tomater med vitlök (à 390 g)
  • 1 förp krossade tomater med basilika (à 390 g)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk ketchup
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 kruka oregano
Pasta
  • 4 port pasta (gärna bucatini)
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2666 kJ / 639 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer