Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Falukorvsmacka

Skippa skuldkänslor och känn lugnet – en macka kan också bli en helt okej middag. Falukorvsmackan skulle nästan kunna kvala in som en svensk klassiker. Toppa med senap och ketchup och servera med ett glas kall mjölk.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek falukorven gyllene i smöret. Stek äggen på båda sidor. Salta och peppra.
  2. Rosta brödskivorna i samma stekpanna.
  3. Fördela korven och äggen på de rostade brödskivorna.
  4. Toppa mackorna med senap och ketchup.
  5. Servera gärna med ett glas kall mjölk.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Kontrollera innehållet i brödet. Servera med laktosfri mjölk alt. soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Kontrollera innehållet i brödet. Servera med soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut de stekta äggen. Kontrollera innehållet i brödet.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 6 skivor falukorv
  • 1 msk smör
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • 2 skivor sirapslimpa
  • 2 tsk senap
  • 2 msk ketchup
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2033 kJ / 486 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer