Falukorvsmacka

16
1
Falukorvsmacka

Skippa skuldkänslor och känn lugnet – en macka kan också bli en helt okej middag. Falukorvsmackan skulle nästan kunna kvala in som en svensk klassiker. Toppa med senap och ketchup och servera med ett glas kall mjölk.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Falukorvsmacka

Ingredienser

2 portioner
6
skivor falukorv
1 msk
smör
2
ägg
-
salt och peppar
2
skivor sirapslimpa
2 tsk
senap
2 msk
ketchup

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Kontrollera innehållet i brödet. Servera med laktosfri mjölk alt. soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Kontrollera innehållet i brödet. Servera med soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut de stekta äggen. Kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Pia

2018-08-20

Enkel klassiker, jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 2033 KJ / 486 kCal
Fett 33 g
Salt 6.36 g
Kolhydrater 30 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept