Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsrostade grönsaker

Enkelt och härligt recept på ett alltid lika omtyckt tillbehör - ugnsrostade grönsaker. Du behöver palsternackor, morötter, paprikor, vitlök och olivolja. Gott till bland annat kött och kyckling!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala palsternackor och morötter. Skär dem på längden i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i stora bitar. Skala vitlöksklyftorna. 
  3. Lägg grönsakerna i en långpanna. Klicka över smör och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Vänd runt grönsakerna då och då. Serveras gärna till Boeuf Herngren.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 palsternackor
  • 2 morötter
  • 2 röda paprikor
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 600 kJ / 144 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept