Ugnsrostade grönsaker
Enkelt och härligt recept på ett alltid lika omtyckt tillbehör - ugnsrostade grönsaker. Du behöver palsternackor, morötter, paprikor, vitlök och olivolja. Gott till bland annat kött och kyckling!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
6 portioner
4 palsternackor
2 morötter
2 röda paprikor
8 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi600 KJ / 144 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tänk att nåt så enkelt kan bli så gott
Stefan
2022-10-23asså wow så magiskt!!!!!!!!! :)
Helena
2022-04-18Wow så jättegott kanon med en stekt skinksnitzel funkar jättebra om man går på Viktväktarna
Anette
2020-08-29