Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rostad fläskkarré och grönsaker med senapskräm

Saftig fläskkarré med rostade grönsaker som slungas med smakrik steksky från karrén.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda soja, balsamvinäger och honung. Dela köttbiten på mitten och krydda med salt och peppar samt gnid på marinaden. Lägg köttet på en plåt.
  3. Skala och skär betorna och palsternackorna i mindre bitar. Skiva zucchini. Kärna ur och klyfta paprikan. Skala och klyfta löken.
  4. Lägg grönsakerna runtom köttet. Blanda grönsakerna med olivoljan. Salta och peppra.
  5. Stek mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills köttets innertemperatur är ca 80°C.
  6. Blanda senap och gräddfil, smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda alla grönsaker med stekskyn. Skiva köttet. Servera med senapskräm.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 600 g fläskkarré (på helbit)
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 6 rödbetor
  • 3 palsternackor
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk svensk senap
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2329 kJ / 556 kCal