Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Palsternack- och potatismos med baconfräs

Överraska familjen med detta goda mos av palsternacka och potatis som omringas av krispigt baconfräs. Moset ger du en extra fin ton med hjälp av persilja före du serverar med baconröran och en knäckesmörgås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär palsternackorna och potatisarna i små bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull ca 15 min. Låt rinna av.
    Mosa palsternackor och potatis, gärna med elvisp. Tillsätt matfett och späd med mjölk. Smaka av med salt och peppar och rör ner persiljan.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Strimla bacon. Fräs bacon i sitt eget fett i en stekpanna. Tillsätt purjo och paprika och låt fräsa några min.
  3. Lägg upp palsternacksmoset på ett fat eller direkt på tallrikar. Fördela baconfräset runt om och servera med knäckesmörgås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 palsternackor
  • 5 potatisar
  • 1 msk smör eller margarin
  • ca 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1460 kJ / 350 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden