Boeuf Herngren

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
4
Boeuf Herngren

Boeuf Herngren är ett matigt och delikat recept på köttgryta med högrev. Du gör grytan av bland annat rött vin, vitlök, tomatpuré, champinjoner och schalottenlök. Servera den smakrika grytan med ugnsrostade grönsaker!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Boeuf Herngren

Ingredienser

6 portioner
2 kg  högrev
1   flaska rött vin (gärna fruktigt, à 75 cl)
1   gul lök
4   vitlöksklyftor
3 msk  konc ox- eller kalvfond
3 msk  tomatpuré
3   lagerblad
1 tsk  timjan
200 g  små champinjoner
200 g  små schalottenlökar
ev majsstärkelse (Maizena)
vatten
smör
salt
peppar

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och ersätt smör med laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

vilken trevlig söndagsmiddag detta blev. Gott och vällagat. Hela familjen åt med god aptit.

Charlotte

2009-03-09

Fantastiskt gott!!! Lägger också potatisen bland grönsakerna!

Eva

2009-01-10

Ett Halleluja-moment hemma hos oss. Skippa kokt potatis. Rosta tjocka potatisskivor med grönsakerna i stället.

Eva

2008-12-20

Testa liknande recept

Bitterballen – Kroketter med högrev
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalops med smak av balkan
Betyg 3.3 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boeuf à la mode
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ragu bolognese
Betyg 4.5 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boeuf bourguignon med potatismos
Betyg 4.7 av 5.
452 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga