Boeuf Herngren
Boeuf Herngren är ett matigt och delikat recept på köttgryta med högrev. Du gör grytan av bland annat rött vin, vitlök, tomatpuré, champinjoner och schalottenlök. Servera den smakrika grytan med ugnsrostade grönsaker!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
6 portioner
2 kg högrev
1 flaska rött vin (gärna fruktigt, à 75 cl)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk konc ox- eller kalvfond
3 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
200 g små champinjoner
200 g små schalottenlökar
ev majsstärkelse (Maizena)
vatten
smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
vilken trevlig söndagsmiddag detta blev. Gott och vällagat. Hela familjen åt med god aptit.
Charlotte
2009-03-09Fantastiskt gott!!! Lägger också potatisen bland grönsakerna!
Eva
2009-01-10Ett Halleluja-moment hemma hos oss. Skippa kokt potatis. Rosta tjocka potatisskivor med grönsakerna i stället.
Eva
2008-12-20