Boeuf Herngren

23
4
Boeuf Herngren

Boeuf Herngren är ett matigt och delikat recept på köttgryta med högrev. Du gör grytan av bland annat rött vin, vitlök, tomatpuré, champinjoner och schalottenlök. Servera den smakrika grytan med ugnsrostade grönsaker!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Boeuf Herngren

Ingredienser

6 portioner
2 kg högrev
1 flaska rött vin (gärna fruktigt, à 75 cl)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk konc ox- eller kalvfond
3 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
200 g små champinjoner
200 g små schalottenlökar
ev majsstärkelse (Maizena)
vatten
smör
salt
peppar

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och ersätt smör med laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Charlotte

2009-03-09

vilken trevlig söndagsmiddag detta blev. Gott och vällagat. Hela familjen åt med god aptit.

Eva

2009-01-10

Fantastiskt gott!!! Lägger också potatisen bland grönsakerna!

Eva

2008-12-20

Ett Halleluja-moment hemma hos oss. Skippa kokt potatis. Rosta tjocka potatisskivor med grönsakerna i stället.