Boeuf Herngren

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
4
Boeuf Herngren

Boeuf Herngren är ett matigt och delikat recept på köttgryta med högrev. Du gör grytan av bland annat rött vin, vitlök, tomatpuré, champinjoner och schalottenlök. Servera den smakrika grytan med ugnsrostade grönsaker!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Boeuf Herngren

Ingredienser

6 portioner
2 kg högrev
1 flaska rött vin (gärna fruktigt, à 75 cl)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk konc ox- eller kalvfond
3 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
200 g små champinjoner
200 g små schalottenlökar
ev majsstärkelse (Maizena)
vatten
smör
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

vilken trevlig söndagsmiddag detta blev. Gott och vällagat. Hela familjen åt med god aptit.

Charlotte

2009-03-09

Fantastiskt gott!!! Lägger också potatisen bland grönsakerna!

Eva

2009-01-10

Ett Halleluja-moment hemma hos oss. Skippa kokt potatis. Rosta tjocka potatisskivor med grönsakerna i stället.

Eva

2008-12-20

Testa liknande recept

Kalops med smak av balkan
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boeuf à la mode
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bitterballen – Kroketter med högrev
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lottas fredagsgryta
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig gryta på högrev
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxig kalops med mormorskokta morötter
Betyg 4.7 av 5.
197 personer har röstat
Över 60 min att tillaga