Chorizo med krämig fänkål- och paprikasallad samt timjanstomp

1
1
Chorizo med krämig fänkål- och paprikasallad samt timjanstomp

Stekt chorizo med krämig sallad av fänkål, paprika, crème fraiche, persilja och rivet citronskal. Servera med smakrikt stomp, ungefär som ett potatismos med palsternacka, olivolja och timjan. Gott till middag både vardag som helg.

Chorizo med krämig fänkål- och paprikasallad samt timjanstomp

Ingredienser

4 portioner
600 g potatis
2 palsternackor (à ca 100 g)
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk olivolja
2 tsk hackad färsk timjan
flingsalt
svartpeppar
2 fänkål
2 röda paprikor (spetspaprikor)
1 citron
1 dl grovhackad bladpersilja
2 dl crème fraiche

Till servering

chorizo

 För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Maren

2012-09-27

jätte god.

Näringsvärde per portion

Energi 2976 KJ / 713 kCal
Fett 487 g
Kolhydrater 411 g
Protein 231 g
Läs mer om näringsvärden