Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Chorizo med krämig fänkål- och paprikasallad samt timjanstomp

Stekt chorizo med krämig sallad av fänkål, paprika, crème fraiche, persilja och rivet citronskal. Servera med smakrikt stomp, ungefär som ett potatismos med palsternacka, olivolja och timjan. Gott till middag både vardag som helg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och palsternackor.
  2. Koka dem mjuka i grönsaksbuljongen. Häll av buljongen i en bunke. Mosa rotfrukterna, späd dem med 1/5 av buljongen och olivoljan. Smaksätt med hackad timjan, salt och peppar.
  3. Ansa och hyvla fänkålen tunt. Lägg skivorna i kallt vatten så att de blir krispiga.
  4. Dela, kärna ur och strimla paprikorna fint. Riv det yttersta skalet av citronen.
  5. Häll av vattnet från fänkålen och låt den rinna av. Blanda fänkålen, paprikan, citronskalet och persiljan med crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Stek chorizon.
  7. Servera fänkålssalladen och timjanstompet med chorizo.

 För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 2 palsternackor (à ca 100 g)
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk hackad färsk timjan
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 2 fänkål
  • 2 röda paprikor (spetspaprikor)
  • 1 citron
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 2 dl crème fraiche
Till servering
  • chorizo
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2976 kJ / 713 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer