Rostad grönsakssoppa med vitlökscrème
En härlig skördesoppa som blir extra mustig av att rödlök, morötter, palsternacka och körsbärstomater först rostas i ugnen. Orkar du inte göra egen vitlökscrème finns crème fraiche med smak av rostad vitlök att köpa färdig.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 paprikor
4 morötter
2 palsternackor
250 g körsbärstomater
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 dl vatten
2 1/2 msk konc grönsaksfond
2 dl crème fraiche
2 msk rostade solrosfrön
krasse till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1566 KJ / 374 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade ingen palsternacka utan jag kompletterade med kokta stora vita bönor och mixade ner dem bland grönsakerna. God och mättande soppa.
Margareta
2023-08-30God mustig soppa! Jag rostade grönsakerna först och hade i en halv buljongtärning extra. Tillsatte lite honung i creme fraiche med rostade vitlöken. Supergott!
Eva
2023-01-21Hur mycket morötter o palsternacka? Mariann
Mariann
2022-10-07Hej Mariann! Det ska vara 4 st morötter och 2 st palsternackor. Hoppas att du gillar soppan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-07