Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kotlett med rostade palsternackor och paprikadip

Kotlett med rostade palsternackor och paprikadip är en perfekt rätt om du vill lyxa till det lite i vardagen. Palsternacka och holiday dipmix ger rätten en söt och len smak som passar perfekt till kotletten och potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skala palsternacka och potatis. Skär i klyftor och blanda dem med 2/3 av oljan och krossad vitlök. Lägg alltsammans på den förvärmda plåten och krydda med salt och peppar. Rosta i ca 10 min eller tills de är gyllenbruna.
  3. Ansa och skär purjolök och paprika i grova strimlor.
  4. Bryn kotletterna i resten av oljan, krydda med salt och peppar. Lägg köttet, purjo och paprika på plåten med rotfrukterna och fortsätt att steka ca 10 minuter.
  5. Blanda gräddfil med dip enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Servera kotletterna med rostade rotfrukter och paprikadip.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på dipmixen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g palsternackor
  • 500 g potatis
  • 3 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 1/2 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 600 g kotlett i skivor
Till servering
  • 3 dl gräddfil
  • 1 påse holiday dipmix
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2595 kJ / 620 kCal