Kotlett med rostade palsternackor och paprikadip

Kotlett med rostade palsternackor och paprikadip är en perfekt rätt om du vill lyxa till det lite i vardagen. Palsternacka och holiday dipmix ger rätten en söt och len smak som passar perfekt till kotletten och potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011

Ingredienser
4 portioner
500 g palsternackor
500 g potatis
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
1/2 purjolök
1 röd paprika
600 g kotlett i skivor
Till servering
3 dl gräddfil
1 påse holiday dipmix
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på dipmixen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot sour supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2595 KJ / 620 kCal
Fett28.8 g
Kolhydrater46.9 g
Protein38.4 g
Kommentarer
Ett gott vardagsrecept!
Rebecca
2022-02-03Jättegott, men alldeles för lite potatis och palsternacka. Passade alla från 6 år till 62 år.
Sara
2013-02-08Gott och lite vardagslyxigt!
Josefine
2011-10-26