Ugnsratatouille med bakat ägg

Ugnsratatouille är full av goda grönsaker och smaker. Zucchini, aubergine, paprika och vitlök blandas med bland annat timjan, spiskummin och cayennepeppar. För extra matighet knäcker du i fyra ägg som får bakas de sista 10 minuterna i ugnen. Servera ugnsratatouillen med bulgur och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 zucchini (à ca 300 g)
1 aubergine (à ca 300 g)
2 röda paprikor
3 msk rapsolja
salt
peppar
1 tsk spiskummin
1/2 tsk cayennepeppar
2 vitlöksklyftor
390 g finkrossade tomater
1 tsk torkad timjan eller rosmarin
4 ägg
4 port bulgur
2 hjärtsalladshuvuden
1 citron
1 msk rapsolja
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
Gör så här
00:25:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1788 KJ / 426 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stOtroligt gott. Tack för alla tips här i appen. Funkar jättebra att göra dubbel sats och spara till lunch dagen därpå. Och jag häver nästa tvångsmässigt i chili flakes i det mesta... Kommer göra många gånger.
Carola
Väldigt god! Men många moment att göra för en vanlig vardagsmiddag.
Elizabet
Blev oerhört gott! Jag tog det vi hade hemma - bytte aubergine mot broccoli och kummin istället för spiskummin. Kryddade starkt och lät ratatouillen vara dubbel tid ugnen för att äggen skulle bli mer lagade. Kommer definitivt göra om rätten.
Lillemor