Ugnsraggmunk med fläsk och lingon
Raggmunk med fläsk och lingon är ett klassiskt recept som uppskattas av de flesta i familjen. Raggmunken får sin krispiga och gyllenbruna yta från ugnen där den steks färdigt. Tills dess finns tid att förbereda lingon som rörts ihop med socker samt steka fläsket. Serveras med rivna saftiga morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014
Ingredienser
4 portioner
Lingon
2 dl lingon
1 dl socker
Raggmunk
1 msk smör eller margarin
4 ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
2 bakpotatisar
Tillbehör
2 morötter
ca 380 g rimmat skivat bogfläsk
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3421 KJ / 817 kCal
Fett51 g
Salt3.7 g
Kolhydrater63 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag borde ha förstått att receptet var för bra för att vara sant. Efter 25min var det bara smet. Efter 40min var det fastbränt I botten och smet i mitten. Raggmunk kan bara göras i våffeljärn.
Magnus
2021-02-02Jätte gott, men det var lite med 350 g fläsk till 4 personer.
Erica
2014-11-17Tycker receptet ser gott ut. Saknar vikt på bakpotatis. Man kanske vill ta vanlig potatis och då är det bra att veta mängden i gram.
Pia
2014-11-17