Raggmunk med fläsk och lingon är ett klassiskt recept som uppskattas av de flesta i familjen. Raggmunken får sin krispiga och gyllenbruna yta från ugnen där den steks färdigt. Tills dess finns tid att förbereda lingon som rörts ihop med socker samt steka fläsket. Serveras med rivna saftiga morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
47 2014
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Magnus
2021-02-02Jag borde ha förstått att receptet var för bra för att vara sant. Efter 25min var det bara smet. Efter 40min var det fastbränt I botten och smet i mitten. Raggmunk kan bara göras i våffeljärn.
Erica
2014-11-17Jätte gott, men det var lite med 350 g fläsk till 4 personer.
Pia
2014-11-17Tycker receptet ser gott ut. Saknar vikt på bakpotatis. Man kanske vill ta vanlig potatis och då är det bra att veta mängden i gram.