Ugnsraggmunk med fläsk och lingon

31
4
Ugnsraggmunk med fläsk och lingon

Raggmunk med fläsk och lingon är ett klassiskt recept som uppskattas av de flesta i familjen. Raggmunken får sin krispiga och gyllenbruna yta från ugnen där den steks färdigt. Tills dess finns tid att förbereda lingon som rörts ihop med socker samt steka fläsket. Serveras med rivna saftiga morötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Ugnsraggmunk med fläsk och lingon

Ingredienser

4 portioner

Lingon

2 dl lingon
1 dl socker

Raggmunk

1 msk smör eller margarin
4 ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
2 bakpotatisar

Tillbehör

2 morötter
ca 380 g rimmat skivat bogfläsk
1 msk smör eller margarin

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Magnus

2021-02-02

Jag borde ha förstått att receptet var för bra för att vara sant. Efter 25min var det bara smet. Efter 40min var det fastbränt I botten och smet i mitten. Raggmunk kan bara göras i våffeljärn.

Erica

2014-11-17

Jätte gott, men det var lite med 350 g fläsk till 4 personer.

Pia

2014-11-17

Tycker receptet ser gott ut. Saknar vikt på bakpotatis. Man kanske vill ta vanlig potatis och då är det bra att veta mängden i gram.

Näringsvärde per portion

Energi 3421 KJ / 817 kCal
Fett 51 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 63 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden