Ugnsraggmunk med fläsk
Raggmunk med fläsk är en favorit som här får en ny skepnad då den görs i ugnen istället för i pannan. Genom att grädda raggmunken i ugnen blir den otroligt saftig inuti, samtidigt som den får en härligt gyllenbrun yta. Ät och njut med knaperstekt fläsk och en rejäl klick lingonsylt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
4 portioner
Rårörda lingon
2 dl frysta lingon
1 dl strösocker
2 msk smör
4 ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
2 bakpotatisar (à ca 350 g)
2 morötter
375 g skivat rimmat stekfläsk
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3237 KJ / 774 kCal
Fett45 g
Salt5.5 g
Kolhydrater57 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och enkelt! Så bra vardagsmat!
Eva
2024-10-19Bra vardagsmat!
Ann louise
2024-09-01Gott! Om man använder plåt bränns maten fast på kanterna 😔 Ersatte fläsk med hallomi ost andra gången jag lagade maten.
Fadi
2024-05-11