Raggmunk med fläsk och morötter
Mmm, frasiga, gyllenbruna raggmunkar som serveras med knaperstekt bogfläsk och lingonsylt! Förutom potatis så innehåller dessa raggmunkar morötter. Ett klockrent husmansrecept som passar både stora och små och kan avnjutas när som helst i veckan!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014
Ingredienser
4 portioner
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1/2 tsk salt
600 g fast potatis
2 morötter
2 msk smör eller margarin
ca 380 g skivat rimmat bogfläsk
Till servering
lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2968 KJ / 710 kCal
Fett44 g
Salt4.04 g
Kolhydrater54 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vore bra om ni lägger till i instruktionerna att vätskan ska kramas ur potatisen annars blir det aningen för rinnig smet 😁
Åsa
2024-05-14Håller med om vätskan. Det blev som pannkaka på ena sidan.
Rebecca
2024-02-22Det blev för mycket vätska i! Svårt att steka jämt! Jag ska testa med hälften av mjölk!
Laszlo
2023-10-11