UNDER 45 MIN | Enkel

Ugnsraggis

Är det en ugsnpannkaka eller är det en raggmunk? Nej, det är en ugnsraggis såklart! Blanda mjölk, mjöl, potatis och ägg och ha ner i en långpanna och servera sedan denna variant av raggmunk med morotsstavar, sallad och självklart lite lingonsylt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa ut mjölet med hälften av mjölken till en slät smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet.
  3. Tvätta och riv potatisen grovt (behöver inte skalas) på ett rivjärn. Krama ur vätskan och vänd genast ner potatisen i smeten.
  4. Smörj en långpanna, ca 30x40 cm (för 4 portioner) med smöret och häll i smeten. 
  5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg.
  6. Skär salladen i bitar och skala och skär morötterna i stavar.
  7. Servera raggmunken med morötter, sallad och lingonsylt.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Riv morötterna och blanda i smeten tillsammans med potatisen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2 bakpotatisar
  • 2 hjärtsallad
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
Att ha hemma
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • lingonsylt

Näringsvärde
Per portion

Energi 2390 kJ / 571 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept