UNDER 60 MIN | Medel

Ugnsraggis med rårörda lingon

Låt oss presentera ugnsraggis: en slags pannkaka gjord på potatis. Smeten hälls ut på en långpanna och gräddas i ugnen, och äts sedan med lite rårörda lingon.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa till en jämn smet.
  3. Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn. Tillsätt den genast i smeten, så att potatisen inte mörknar.
  4. Smörj en långpanna (30x40 cm) med oljan och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills smeten har stelnat och fått fin färg.
  5. Servera med rårörda lingon.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Enkel glass till efterrätt: Mixa 200 ml kokosmjölk med 250 g blåbär i en matberedare och servera glassen direkt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 bakpotatisar (à ca 300 g)
  • 1 msk rapsolja
Till servering
  • 1 dl rårörda lingon