Ugnspannkaka med rivna rotfrukter
Vardagsfavoriten nummer ett, i en uppdaterad version med rivna rotfrukter! Vilka rotfrukter väljer du själv, men morot, palsternacka och rotselleri blir gott ihop. Lyxa till ugnspannkakan med smörstekta äpplen och salladslök. Bjud med rårörda lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
4 portioner
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk (3 %)
4 ägg
5 dl grovrivna rotfrukter (t ex morot, palsternacka, rotselleri)
Stekta äpplen
2 röda äpplen
6 salladslökar
2 msk smör
rårörda lingon till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2337 KJ / 559 kCal
Fett21 g
Salt1.5 g
Kolhydrater67 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Superbt recept som hela familjen gillar, fast den tar närmare 50 än 30 min i min ugn på 200 grader.
Sigrid
2021-10-14Familjefavorit! Hade ingen salladslök och stekte äpplena med rosmarin. Supergott!
Sigrid
2021-10-06