Gremolatastekta palsternacksstavar

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Gremolatastekta palsternacksstavar

Gremolatastekta palsternacksstavar är ugnsstekt palsternacka med gremolata, som du med fördel serverar som tillbehör till fisk eller kyckling. Gremolatan är en fantastisk italiensk sås gjord på persilja, vitlök och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Gremolatastekta palsternacksstavar

Ingredienser

4 portioner
600 g  palsternackor
1 msk  smör
1 msk  olivolja
salt och peppar
1   kruka persilja
1 - 2   vitlöksklyftor
juice och skal från 1/2   citron

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: använd enbart olja eller byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Vad menar ni med skaldjurssmör?

Victoria

2023-05-11

Hoppsan, där har det blivit lite tokigt. Tack Victoria för att du uppmärksammade oss på detta. Det är helt vanligt smör som ska användas. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-05-12

Testa liknande recept

Osso buco med gremolatasallad
Betyg 3.1 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ljummen dinkel- och rotfruktssallad
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gremolata
Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Potatis och palsternacksstomp med parmesan och citron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salviagremolata
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gremolatasås
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga