Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gremolatastekta palsternacksstavar

Gremolatastekta palsternacksstavar är ugnsstekt palsternacka med gremolata, som du med fördel serverar som tillbehör till fisk eller kyckling. Gremolatan är en fantastisk italiensk sås gjord på persilja, vitlök och citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Skala palsternackorna och skär dem i 1/4-delar. Skär bort rotfästet. Skär i 5-10 cm långa stavar.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja. Bryn palsternackan i 3-4 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra.
  4. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i 10 minuter.
  5. Grovhacka persiljan och vitlöksklyftorna. Blanda med rivet citronskal.
  6. Häll juicen från citronen över palsternacksstavarna. Rör ner persiljeblandningen (gremolatan).
  7. Servera som tillbehör till ugnsstekt fisk, kyckling eller biffstek.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Gör mjölkproteinfri: använd enbart olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör.

Ingredienser

  • 600 g palsternackor
  • 1 msk skaldjurssmör
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kruka persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • juice och skal från 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?