Äppelmos med picklat äpple
Att pickla äppelskivor är gott som det är, men det är också ett roligt sätt att ge färdigt äppelmos nytt liv. Gott som tillbehör till pannkaka, köttbullar eller som alternativ till chutney.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
ca 5 dl
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker (eller råsocker)
1 dl vatten
2 äpplen
2 dl äppelmos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsberäkningen är beräknad per dl.
Energi636 KJ / 152 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater37 g
Protein0.1 g
Kommentar
Hej. Hur länge håller dessa picklade äpplen? Vad kan jag göra för att förlänga hållbarhet?
Anna maria
2018-09-21Hej Anna Maria! Nästan omöjligt att säga beroende på vad man använder för äppelmos. Med väl rengjord burk och fräscht äppelmos gör säkert att det kan hålla 6-8 veckor i kylskåp. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-09-27