Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Äppelmos med picklat äpple

Att pickla äppelskivor är gott som det är, men det är också ett roligt sätt att ge färdigt äppelmos nytt liv. Gott som tillbehör till pannkaka, köttbullar eller som alternativ till chutney.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten.
  2. Halvera, kärna ur och skär äpplen i skivor. Häll över den kokande lagen. Låt svalna. Häll av lagen och blanda äppelskivorna med äppelmos. Förvara i en burk i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är beräknad per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker (eller råsocker)
  • 1 dl vatten
  • 2 äpplen
  • 2 dl äppelmos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 636 kJ / 152 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer