Rotsaksplättar med rårörda lingon

15
4
Rotsaksplättar med rårörda lingon

En lite nyttigare, men minst lika god variant, av husmanskosten alla tycker om! Rotsaksplättar med rårörda lingon är en mild och fantastiskt god rätt. Morötter, palsternacka och persilja bidrar till de nya smakerna i dessa plättar.

Rotsaksplättar med rårörda lingon

Ingredienser

4 portioner
2 ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 morötter
1 palsternacka
1/2 dl persilja
2 msk margarin

Tillbehör

rårörda lingon och vitkålssallad

För alla

Gör mjölkprotein- eller laktosfritt: välj havre- eller sojabaserad dryck och mjölkfritt margarin.
Gör laktosreducerat: välj låglaktosmjölk och mjölkfritt margarin.
Gör glutenfritt: byt vetemjölet mot glutenfri mjölmix.

Gör så här

Tips

Byt ut palsternackan mot en liten bit rotselleri som rivs ner i smeten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Lotta

2008-03-24

Detta var gott! Håller med tidigare talare om att lite bacon eller skinka höjer smakupplevelsen. Kombinationen med rårörda lingon och "pizzasallad" (kålsallad) gjorde rätten till en komplett middag

Ulf

2008-03-03

Lite stekfläsk i små tärningar gör denna rätt komplett. Ser att jag inte är ensam om detta :) Rårörda lingon kan inte vara mer rätt än till detta. Som huvudrätt så är detta lite fattigt, men som en liten förrätt med varsin plätt så är det mycket smak och enkelt att göra.. Gott mos!!

Monika

2007-02-04

Jag strimlade ett paket bacon som jag fräste upp för att sedan blanda ner det i smeten. Sedan fräste jag även de rivna rotsakerna i fettet från baconet. Jag smälte även lite margarin som jag hällde ner i smeten. Då behövs det inget extrafett under stekningen. Jättegott blev det. Och matigt.. mmm... :-D

Näringsvärde per portion

Energi 1445 KJ / 345 kCal
Läs mer om näringsvärden