Rotsaksplättar med rårörda lingon
En lite nyttigare, men minst lika god variant, av husmanskosten alla tycker om! Rotsaksplättar med rårörda lingon är en mild och fantastiskt god rätt. Morötter, palsternacka och persilja bidrar till de nya smakerna i dessa plättar.
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 morötter
1 palsternacka
1/2 dl persilja
2 msk margarin
Tillbehör
rårörda lingon och vitkålssallad
För alla
Gör mjölkprotein- eller laktosfritt: välj havre- eller sojabaserad dryck och mjölkfritt margarin.
Gör laktosreducerat: välj låglaktosmjölk och mjölkfritt margarin.
Gör glutenfritt: byt vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör så här
Tips
Byt ut palsternackan mot en liten bit rotselleri som rivs ner i smeten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1445 KJ / 345 kCal
Kommentarer
Detta var gott! Håller med tidigare talare om att lite bacon eller skinka höjer smakupplevelsen. Kombinationen med rårörda lingon och "pizzasallad" (kålsallad) gjorde rätten till en komplett middag
Lotta
2008-03-24Lite stekfläsk i små tärningar gör denna rätt komplett. Ser att jag inte är ensam om detta :) Rårörda lingon kan inte vara mer rätt än till detta. Som huvudrätt så är detta lite fattigt, men som en liten förrätt med varsin plätt så är det mycket smak och enkelt att göra.. Gott mos!!
Ulf
2008-03-03Jag strimlade ett paket bacon som jag fräste upp för att sedan blanda ner det i smeten. Sedan fräste jag även de rivna rotsakerna i fettet från baconet. Jag smälte även lite margarin som jag hällde ner i smeten. Då behövs det inget extrafett under stekningen. Jättegott blev det. Och matigt.. mmm... :-D
Monika
2007-02-04