Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Palsternacka med sardeller och kapris

Uppdatera julbordet och komplettera buffén med detta ljuvliga recept på ugnsrostad palsternacka som serveras med sardellröra på sardeller, schalottenlök och kapris. Toppa med färsk persilja!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär palsternackan i mindre bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och ringla över olivoljan. Krydda med salt. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter, rör om efter halva tiden.
  3. Topping: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs i oljan tillsammans med sardeller och kapris.
  4. Lägg upp palsternackan på ett fat. Toppa med sardellröran, svartpeppar och hackad persilja.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6 bufféportioner
  • 500 g palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
Topping
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk olivolja
  • 3 sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer