Palsternacka med sardeller och kapris
Uppdatera julbordet och komplettera buffén med detta ljuvliga recept på ugnsrostad palsternacka som serveras med sardellröra på sardeller, schalottenlök och kapris. Toppa med färsk persilja!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
6 bufféportioner
500 g palsternackor
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Topping
2 schalottenlökar
2 msk olivolja
3 sardellfiléer
1 msk kapris
2 krm svartpeppar
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi607 KJ / 145 kCal
Fett10 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentar
Ser gott ut! Äts rätten varm eller/och kall?
Elisabeth
2023-12-19Hej Elisabeth! Palsternackan får gärna vara varm/ljummen men toppingen är kall. Smaklig spis! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-19