Ugnspannkaka med bacon och gurka

Denna klassiska husmansrätt både mättar stora och små och är dessutom busenkel att tillaga. Den rökiga, salta baconen gifter sig fint med pannkakssmeten som gräddas gyllene och fluffig i ugnen. Servera ugnspannkakan med krispiga gurk- och morotsstavar och sötsyrlig lingonsylt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017

Ingredienser
4 portioner
350 g tärnat bacon
4 ägg
8 dl mjölk eller havreddryck
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
2 morötter
1 gurka
Till servering
lingonsylt
Gör så här
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3139 KJ / 750 kCal
Fett39 g
Salt3.12 g
Kolhydrater65 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt platt, och behövde bakas minst 30 min. Men god
Leo
2025-04-15Jag använder alltid detta recept men kör i mindre form i 45 minuter. Smakar himmelskt !
Marie
2025-03-30Jag gräddade 10 minuter extra, stekte fläsket. Tillsatt riven 2dl morötter i smeten, gott 😋😋
Agnes
2025-03-17