Ugnspannkaka med bacon och gurka
Denna klassiska husmansrätt både mättar stora och små och är dessutom busenkel att tillaga. Den rökiga, salta baconen gifter sig fint med pannkakssmeten som gräddas gyllene och fluffig i ugnen. Servera ugnspannkakan med krispiga gurk- och morotsstavar och sötsyrlig lingonsylt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017
Ingredienser
4 portioner
350 g tärnat bacon
4 ägg
8 dl mjölk eller havreddryck
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
2 morötter
1 gurka
Till servering
lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3139 KJ / 750 kCal
Fett39 g
Salt3.12 g
Kolhydrater65 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför gurka och morötter? Jag avskyr gurka och morötter
William
2024-12-09Jag lagar utan bacon med extra salt; 1 tsk. Morötter ca 3-400 gram blandar jag i smeten. Blir saftigt och ger fin färg. Gräddar ca 35 minuter på 200°.
Paula
2024-11-28Gott gott gott
Agnes
2024-10-10