Ugnspannkaka med bacon och gurka

118
9
Ugnspannkaka med bacon och gurka

Denna klassiska husmansrätt både mättar stora och små och är dessutom busenkel att tillaga. Den rökiga, salta baconen gifter sig fint med pannkakssmeten som gräddas gyllene och fluffig i ugnen. Servera ugnspannkakan med krispiga gurk- och morotsstavar och sötsyrlig lingonsylt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017

Ugnspannkaka med bacon och gurka

Ingredienser

4 portioner
350 g
tärnat bacon
4
ägg
8 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
4 dl
vetemjöl
2
morötter
1
gurka

Till servering

lingonsylt

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

118

Kommentarer

Love

1/23/2021

750 kval och 39 g fett per portion. Stämmer det verkligen?

Christina

12/11/2020

Mycket bra recept. Är det någon som provat att göra denna med glutenfritt mjöl/ mjölmix? ---- (Jag brukar röra ihop och blanda salt, mjölk och mjöl först till en jämn smet, sedan vispa in äggen i smeten. Då blir det det klump-fritt!)

Kristina

11/18/2020

Jag brukar finrivna några potatisar ned i smeten. Det blir lite som ugnsvariant av raggmunkar. Jättegott o lite mer mättande.

Näringsvärde per portion

Energi 3139 KJ / 750 kCal
Fett 39 g
Salt 3.12 g
Kolhydrater 65 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept