Denna klassiska husmansrätt både mättar stora och små och är dessutom busenkel att tillaga. Den rökiga, salta baconen gifter sig fint med pannkakssmeten som gräddas gyllene och fluffig i ugnen. Servera ugnspannkakan med krispiga gurk- och morotsstavar och sötsyrlig lingonsylt.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
36 2017
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Love
1/23/2021750 kval och 39 g fett per portion. Stämmer det verkligen?
Christina
12/11/2020Mycket bra recept. Är det någon som provat att göra denna med glutenfritt mjöl/ mjölmix? ---- (Jag brukar röra ihop och blanda salt, mjölk och mjöl först till en jämn smet, sedan vispa in äggen i smeten. Då blir det det klump-fritt!)
Kristina
11/18/2020Jag brukar finrivna några potatisar ned i smeten. Det blir lite som ugnsvariant av raggmunkar. Jättegott o lite mer mättande.