Ugnspannkaka med bacon och gurka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ugnspannkaka med bacon och gurka

Denna klassiska husmansrätt både mättar stora och små och är dessutom busenkel att tillaga. Den rökiga, salta baconen gifter sig fint med pannkakssmeten som gräddas gyllene och fluffig i ugnen. Servera ugnspannkakan med krispiga gurk- och morotsstavar och sötsyrlig lingonsylt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Häll baconet i långpannan (30 x 40 cm, för 4 port) och stek det mitt i ugnen ca 5 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät smet.
  4. Häll smeten över baconet i långpannan. Sätt in i ugnen igen och grädda ca 20 minuter.
  5. Skala och riv morötterna eller skär i stavar. Skär gurkan i stavar.
  6. Till servering: Servera ugnspannkakan med lingonsylt och grönsaker.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g tärnat bacon
  • 4 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 morötter
  • 1 gurka
Till servering
  • lingonsylt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3139 kJ / 750 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept